Vil du passe ekstra godt på din vægge, er opsætning af vægbeklædning en god idé. Der er mange forskellige muligheder, og miljøvæv er én af dem – men hvad er det helt præcist, og hvornår bør du vælge det?
Du har helt sikkert hørt om enten filt, glasfilt, væv og glasvæv – eller måske om dem alle sammen. Det er typiske produkter til vægbeklædning, og de anvendes både ved renovering og nybyggeri.
Men har du nogensinde hørt om miljøvæv?
Det er et produkt, der har mange ligheder med glasvæv, når det kommer til fordele. Men der er også forskelle. Læs med under billedet og bliv klogere på miljøvæv.
Hvad er miljøvæv?
Lad os starte fra begyndelsen med at forklare, hvad miljøvæv er. Langt hen ad vejen minder det om glasvæv, og det er da også et produkt, der sættes på væggen for at beskytte denne. Ligesom glasvæv har miljøvæv en tydelig struktur – men modsat glasvæv støver det ikke så meget ved opsætning, og det giver færre irritationsgener, når du arbejder med det.
Miljøvæv går også under navnet fibervæv. Det skyldes, at det er opbygget af små fibre, der væves sammen for derefter at blive limet oven på et stykke filt.
Fordelene ved miljøvæv er mange – blandt andet at:
- det er let at sætte op og tage ned end fx glasvæv
- det ikke skal grundes med vævgrunder
- det støver mindre ved opsætning end alm. væv
- det findes i mange mønstre og strukturer
- det giver færre irritationsgéner
- det er robust og rengøringsvenligt.
Med andre ord vil det sige, at du får den flotte visuelle struktur, som du kender fra glasvæv, men du slipper for de gener, der følger med dette produkt.
Hvorfor bruge miljøvæv?
Som med andre former for vægbeklædning skal du bruge miljøvæv, hvis du ønsker at beskytte dine vægge mod stød, ridser og revner. Du får nemlig en langt stærkere overflade, hvis du beklæder væggen med miljøvæv, inden du maler.
Der findes flere forskellige tykkelse og kvaliteter, når det kommer til miljøvæv. Skal du vælge uden vejledning fra en professionel maler, kan du med fordel kigge på dine visuelle ønsker samt de aktuelle rum – jo mere slitage, jo tykkere kvalitet bør du vælge.
Få hjælp til opsætning
Om du skal vælge glasvæv, filt eller miljøvæv er mest af alt et spørgsmål om personlige præferencer. Du skal mærke efter, hvad der føles mest rigtigt for dig.
Samtidig kan du overveje, om du skal have hjælp til opsætningen. Det er en omstændelig proces, og opsætningen af vægbeklædning har en stor betydning for den endelige resultat. Du kan male nok så flot, men hvis vævet buler, er det ikke til den store hjælp.